Skip to main content

News | 14 January 2020

Cyclomedia bereikt half miljardste beeld

Sinds 1995 maakt Cyclomedia 360 graden panoramafoto’s van de openbare ruimte in Nederland. Al lang dus voordat Google Streetview gelanceerd werd (in 2007). De panoramafoto’s worden gemaakt met behulp van auto’s die met een geavanceerd camerasysteem op het dak, het hele land door rijden. Sinds 2009 gebeurt dit landsdekkend, van alle openbare wegen in Nederland, elk jaar opnieuw. Al 10 jaar dus wordt het hele land jaarlijks vastgelegd.

Ook in het buitenland worden steeds meer gebieden gefotografeerd, zoals bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk, Zweden en Finland. En ook in de Verenigde Staten zijn al veel grote steden door Cyclomedia in beeld gebracht. De stad New York bijvoorbeeld wordt zelfs twee keer per jaar volledig gefotografeerd.

Deze maand heeft Cyclomedia een bijzondere mijlpaal bereikt met het maken van het half miljardste beeld in de openbare ruimte wereldwijd. Een bijzonder moment om bij stil te staan. In de loop der jaren is een enorme hoeveelheid visuele data verzameld. Van zwart/wit en anoloog in de jaren tachtig tot 100 megapixel en digitaal tegenwoordig met een zeer hoge positienauwkeurigheid.