Skip to main content

News | 23 June 2020

Webinar Automatische wegdek-analyse - Cyclomedia & Arcadis

Tijdens de tweede editie van het webinar Automatische wegdek-analyse op dinsdag 23 juni jl. lieten Arcadis en Cyclomedia de deelnemers kennis maken met de unieke oplossing waarmee de ernst, omvang en classificatie van individuele weg-defecten volledig objectief wordt gedaan. Inspirerende voorbeelden over de analyseresultaten, de verschillen in interpretatie van weg-defecten en hoe de jaarlijkse analyse resulteert in een goede meerjarige vergelijking, kwamen hierbij aan bod.

Webinars terugkijken

Meer weten?

Cyclomedia is verantwoordelijk voor de jaarlijkse opnamen van hoge resolutie panorama beelden en LiDAR puntenwolken. Als toonaangevende expert op het gebied van wegdekanalyse, ontwikkelde Arcadis het algoritme waarmee wegdefecten automatisch worden gedetecteerd.

Een algoritme kent geen goede of slechte dagen. De analyseresultaten zijn altijd objectief, en volledig uniform. Verschillen in interpretatie van weg-defecten behoren tot het verleden. Daarnaast kan de analyse jaarlijks worden herhaald, zodat verschillende jaren goed met elkaar te vergelijken zijn.

Lees verder