Skip to main content

Research and development

Innovatie als uitgangspunt

De afdeling Research & Development (R&D) van Cyclomedia richt zich op de verbetering van producten en diensten door toepassing van technologische innovaties. De innovatieprojecten vormen veelal het startpunt voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. 

Het R&D-team zorgt ervoor dat de beelden van Cyclomedia en diverse afgeleide informatieproducten van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid zijn. Op veel onderzoeksgebieden werkt Cyclomedia R&D nauw samen met universiteiten en technische partners voor specifieke oplossingen en projecten.

Opnamesysteem

Opnamevoertuigen, camera’s, LiDAR en andere sensoren, real-time systeembesturing. In de afgelopen jaren is bijv. een panoramaopnamesysteem ontwikkeld dat uniek is wat betreft snelheid (10 beelden per seconde), resolutie (100 Mpx) en precisie van locatiebepaling (beter dan 10 cm).

Positionering

GNSS, traagheidsnavigatie (INS), het gebruik van beelddata, LIDAR en andere databronnen voor verbetering en kwaliteitscontrole van locatie- en oriënteringsgegevens.

Geometrische dataverwerking

Camerakalibratie, geautomatiseerde geometrische kwaliteitscontrole.

Beeldverwerking

Verwerking van ruwe sensordata tot panoramische beelden (demosaicing/kleurreconstructie van sensordata, kleur- en contrastoptimalisatie, perspectiefcorrectie op basis van kalibratiegegevens).

Processing en hosting

Tools voor workflow management (voor het ondersteunen van bovengenoemde processen), software voor schaalbare hosting van diverse dataproducten van CycloMedia, het mogelijk maken van het bekijken van beelddata en daarvan afgeleide data. Er is krachtige cloud-gebaseerde processingsoftware gebouwd waarmee jaarlijks tientallen miljoenen hoge-kwaliteit panoramische beelden volautomatisch worden verwerkt.

Viewing

Oplossingen voor het bekijken van en meten in beeldmateriaal, GIS-integraties gebaseerd op het SaaS-concept (Software as a Service).

Data insights

Grootschalig en systematisch herkennen, classificeren en geo-refereren van diverse objecten, zoals verkeersborden, wegmarkeringen, lichtmasten, gebouwen en daken, evenals het textureren van 3D objecten en de reconstructie van 3D-puntenwolken uit panoramisch beeldmateriaal, LiDAR en luchtfoto’s (nadir en oblique).