Skip to main content

Blog | 05 October 2022

Street Smart vs Street View

Cyclomedia Street Smart vs Google Street View

We krijgen vaak de vraag wat de belangrijkste verschillen zijn tussen het welbekende Google Street View en Street Smart van Cyclomedia. In de basis haal je met beide applicaties de openbare ruimte vanachter je bureau naar binnen, maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste software?

Als professional wil je goed je werk kunnen doen en kunnen vertrouwen op de software, hardware, en informatie die je gebruikt en raadpleegt. Je wilt immers geen onnodige fouten maken bij het nemen van belangrijke beslissingen omdat ze gebaseerd zijn op aannames in plaats van feiten. Werk jij dagelijks met software waarmee je digitaal de openbare ruimte inspecteert of ben je van plan dat te gaan doen? Lees dan verder!

Actuele data

Cyclomedia Street Smart

Cyclomedia heeft de gehele openbare ruimte van Nederland in haarscherp in beeld. Ieder jaar worden deze beelden geüpdatet waardoor de beelden actueel blijven. Hierdoor vormt de Cyclomedia beelddata de perfecte basis voor de planning van je werkzaamheden en het inspecteren van openbare ruimte vanachter je desktop.

Google Street View

Google wint niet standaard ieder jaar landsdekkend nieuwe beelden in. Dat kan het lastig maken om de data uit die beelden te gebruiken voor je werkzaamheden. Je kunt er immers niet blindelings vanuit gaan dat de data actueel is.

Kwaliteit van de beelden

Cyclomedia Street Smart

De haarscherpe beeldkwaliteit in combinatie met het feit dat de beelden van Cyclomedia geometrisch zeer nauwkeurig zijn, heeft ervoor gezorgd dat duizenden professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid deze beelddata als basis gebruiken voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Denk daarbij aan het inspecteren van locaties en het verrichten van metingen in alle soorten en maten. Hierdoor kan een goede werkvoorbereiding worden gedaan. Dat scheelt tijd, geld, is duurzamer en zorgt voor een veilige situatie op de daadwerkelijke locatie.

Google Street View

Door het gebruik van de fisheye lens zijn de beelden die je op Google Street View kunt raadplegen niet zo geometrisch correct als in Street Smart van Cyclomedia. Ook is de kwaliteit van de beelden minder, wat kortgezegd betekent dat de foto's minder scherp zijn dan in Street Smart van Cyclomedia.

Dit kan een vertekend beeld geven van de werkelijkheid waardoor het niet mogelijk is om geometrisch nauwkeurig metingen te verrichten. Uiteraard is het niet altijd nodig om tot op de centimeter nauwkeurig te kunnen meten, maar de afwijkingen kunnen van serieuze aard zijn en dus grote impact hebben op de aannames die je doet.

Verschillende perspectieven

Cyclomedia Street Smart

Dankzij de geavanceerde opnameapparatuur kun je de ingewonnen beelden van Cyclomedia vanuit vele standpunten bekijken. Je kunt bijvoorbeeld een pand inspecteren vanaf straatniveau, recht van boven vanuit de lucht, vanuit de lucht in een hoek van 45°, en zelfs vanaf het water. Het is tevens mogelijk om verschillende datalagen toe te voegen op de kaart. Denk daarbij aan de locaties van bomen, wegmarkeringen, of straatverlichting. Door deze functionaliteiten heb je écht digitaal toegang tot de openbare ruimte en weet je zeker dat je met goede beelddata werkt waar je op kunt bouwen.

Google Street View

De beelddata van Google Street View kun je bekijken recht van boven vanuit de lucht, of vanaf straatniveau. Dat betekent dat je prima de openbare ruimte kunt verkennen vanuit een van deze twee standpunten, maar daar houden de mogelijkheden ook wel een beetje op. Extra datalagen toevoegen zodat je elementen zoals bomen, straatverlichting, of wegmarkeringen in de context van de echte wereld kunt plaatsen of bekijken behoort niet tot de mogelijkheden.

Professioneel te gebruiken

Cyclomedia Street Smart

Street Smart van Cyclomedia is dé tool die je als professional nodig hebt om buiten naar binnen te halen. Het is geen openbaar platform voor consumenten, maar uitsluitend bedoeld voor zakelijk gebruik zodat je slimmer, efficiënter, duurzamer en veiliger kunt werken. Je kunt als professional vertrouwen op de data van Cyclomedia, waardoor de beelden perfect geschikt zijn om toe te voegen in rapporten of offertes die je bijvoorbeeld met collega's of samenwerkende partijen deelt. Op die manier beschikt iedereen over dezelfde beelddata en komt er niemand voor verrassingen te staan wanneer de werkzaamheden daadwerkelijk op locatie worden uitgevoerd.

Google Street View

Iedereen kent Google Street View, en iedereen heeft gratis toegang tot deze applicatie. Het maakt niet uit of je een consument bent of een zakelijke gebruiker. Even snel een locatie inspecteren kan en mag iedereen. Het is echter niet toegestaan om de beelden voor commerciële of zakelijke doeleinden te gebruiken of te verspreiden. Het downloaden van de content in Google Street View is namelijk niet toegestaan. Dit betekent in de praktijk dat je bijvoorbeeld geen context kunt geven in de vorm van een panorama- of luchtfoto van een locatie in een rapport of offerte. Wanneer het delen van beelddata een belangrijk onderdeel is van je werkzaamheden, is Google Street View niet je beste vriend.

Conclusie

Uiteraard zijn wij fan van onze eigen Street Smart applicatie. We zijn trots op de ontwikkelingen die we in de loop der jaren hebben gedaan om de kwaliteit en inzichten te kunnen leveren waar vandaag de dag duizenden professionals hun voordeel mee doen. We snappen dat in sommige gevallen een globale blik op de openbare ruimte ook voldoende is in een applicatie als Google Street View, dat is immers vrij toegankelijk voor iedereen en kosteloos. Let er wel op dat de beelden uit Google Street View of Google Earth niet voor commerciële doeleinden gebruikt mag worden. Officieel mag je de beelden niet eens downloaden.

Wil je beschikken over haarscherpe beelden, geometrisch correct metingen doen, panden inspecteren, rapporten opmaken en delen met collega’s of betrokkenen, simulaties uitvoeren, of datalagen toevoegen in een virtuele weergave van Nederland, waar je zeker van kunt zijn dat deze correct zijn en wat de basis kan vormen voor belangrijke beslissingen? Dan is Street Smart van Cyclomedia the way to go. Probeer het nu 14 dagen helemaal gratis.

Probeer Street Smart 14 dagen gratis

Ik wil Street Smart proberen