Skip to main content

FAQ

Vind het antwoord op je vraag

Login Help

Dit kan worden veroorzaakt door een oud opgeslagen wachtwoord in uw webbrowser. Navigeer naar uw browserinstellingen en wis alle opgeslagen wachtwoorden met betrekking tot Street Smart of Cyclomedia.

Houd de shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt en klik vervolgens op de knop verversen van uw browser. Als het probleem niet wordt opgelost, controleer dan of de login die u gebruikt een Street Smart login is, wat in de meeste gevallen uw e-mailadres zal zijn. Als uw login begint met "adm_" is het een login voor het Cyclomedia Account Management System, niet voor Street Smart. Als de login correct is en het probleem niet is opgelost na een browser refresh, kijk dan op de Street Smart status pagina om te controleren of er een systeemprobleem is. Als er geen systeemprobleem is gemeld, neem dan contact op met de Cyclomedia servicedesk.

Dit probleem kan worden veroorzaakt wanneer een bladwijzer voor Street Smart verwijst naar een bron in Street Smart die Cyclomedia heeft gewijzigd. Een ander mogelijk probleem is dat de tijd of datum op uw computer niet goed is ingesteld. Controleer de tijd en datum instellingen, ga dan direct naar https://streetsmart.cyclomedia.com en probeer opnieuw in te loggen.

De Cyclomedia reset wachtwoord pagina zou moeten werken met elke Street Smart login waarbij de gebruikersnaam een e-mailadres is. Mogelijke redenen voor de fout zijn.

 • De ingevoerde gebruikersnaam is geen e-mailadres.
 • De ingevoerde gebruikersnaam is geen Street Smart gebruiker.
 • De aanmelding maakt gebruik van single-sign-on (SSO). Als u voor Street Smart dezelfde login en hetzelfde wachtwoord gebruikt als voor andere kantoortoepassingen, maakt uw organisatie waarschijnlijk gebruik van SSO. Reset uw wachtwoord vanuit het aanmeldingsscherm van uw SSO-systeem.

Neem contact op met de Cyclomedia servicedesk of vraag een gebruikersmanager in uw organisatie om uw gebruikersnaam te wijzigen in uw e-mailadres.

Controleer uw spam- of rommelmappen. Als u geen e-mail ziet van Cyclomedia Authorization [email protected], neem dan contact op met uw IT-team om te zien of de e-mail is geblokkeerd door e-mailbeveiliging voordat deze uw postvak heeft bereikt. Als dat zo is, vraag hen dan om de e-mail vrij te geven en de e-mails van [email protected] te deblokkeren. Of neem contact op met de Cyclomedia servicedesk voor een wachtwoord reset.

Neem contact op met de Cyclomedia servicedesk. Als een gebruiker eerder is aangemaakt en daarna is verwijderd, gaat de gebruikersnaam achter de schermen in de "cold storage". Cyclomedia kan de gebruikersnaam opnieuw activeren. Een tijdelijke work-around is om een login te maken met iets anders dan het e-mailadres van de gebruiker. Merk op dat de gebruiker niet in staat zal zijn om zijn eigen wachtwoord te resetten met een login die niet zijn e-mailadres is.

Uw organisatie kan firewall-instellingen hebben die de toegang tot de servers van Cyclomedia blokkeren. Neem contact op met uw informaticateam en laat hen de blokkering van *.cyclomedia.com opheffen.m

Street Smart gebruiken

Deze fout kan worden veroorzaakt door een beschadigde meting of een beschadigd online gebruikersprofiel.

Probleemoplossing:

 • Probeer eerst de laatste meting in uw meetlijst te verwijderen en probeer dan opnieuw te meten.
 • Als de fout nog steeds verschijnt, maak dan een back-up van alle gegevens in Street Smart: sla alle metingen die u wilt bewaren op in een JSON-bestand en sla afspeellijsten op in CSV. Vraag iemand van uw organisatie of de Cyclomedia servicedesk om uw gebruikersprofiel te wissen. Street Smart wordt dan teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen.
 • Is het probleem niet verholpen, neem dan contact op met de servicedesk van Cyclomedia.

Deze fout kan optreden wanneer kenmerken in het shapefile een ongeldige polygoongeometrie hebben. Voer "Repair Geometry" uit op het shapefile in ArcGIS of laat iemand in uw organisatie, die toegang heeft tot ArcGIS-software, dit voor u doen. Merk op dat het shapefile ook hetzelfde coördinatensysteem (EPSG) moet gebruiken dat u ziet in de Street Smart-instellingen.

Vereisten om een shapefile als laag in Street Smart te gebruiken:

 • Het Ruimtelijk Referentie Systeem (SRS) van de Viewer dat in de Street Smart instellingen is ingesteld moet een geprojecteerd coördinatensysteem zijn zoals State Plane of UTM.
 • Het SRS (projectie) van de shapefile moet overeenstemmen met het SRS dat in Street Smart is ingesteld.

U kunt het probleem oplossen door:

 • GIS-software gebruiken om het shapefile te projecteren op het SRS dat in uw Street Smart-instellingen staat. Of...
 • De SRS van de viewer aanpassen aan de SRS van de shapefile.

Om een overlay op het beeldmateriaal te maken, moet het shapefile in hetzelfde geprojecteerde coördinatensysteem staan (bv. State Plane of UTM) als de instelling in Street Smart.

Dit kan worden veroorzaakt door een probleem met uw browser of kan gebeuren als u veel (100+) opgeslagen metingen hebt. Stappen voor probleemoplossing:

 • Probeer een meting te doen en attributen toe te voegen in een andere browser om te zien of de prestaties beter zijn.
 • Zorg ervoor dat u de laatste versie van uw browser hebt geïnstalleerd.
 • Sla uw metingen op in Json* en verwijder ze vervolgens uit Street Smart. Probeer opnieuw een meting te doen en de attribuutwaarden in te typen.

*Metingen kunnen weer in Street Smart worden geïmporteerd met de knop Metingen importeren.

Een SLD-bestand kan deze instellingen regelen. Een SLD bestand is een XML bestand met een .xml of .sld extensie. Stappen:

 1. Download het voorbeeld SLD-bestand ExampleForPointShapefile.sld. Dit voorbeeld is geformatteerd om puntgegevens te symboliseren met een grafiek en om een tooltip te hebben die de waarde in een attribuutveld toont.
 2. Open het .sld-bestand in een teksteditor. Mogelijk moet u het bestandstype in het open-dialoogvenster wijzigen in "Alle bestanden (*.*)" om het SLD-bestand in de lijst te zien. Notepad ++ is een mooie (en gratis) editor voor het werken met XML-bestanden. Notepad ++ geeft de verschillende tags in het bestand een kleurcode om het gemakkelijk leesbaar te maken.
 3. Wijzig de tekst in het SLD-bestand om uw functies naar wens te symboliseren.

 

 1. De tekst "Lamp_Ht" moet worden veranderd in de naam van een attribuutveld in uw shapefile. U kunt ook de regel <VendorOption name="tooltipProperties">Lamp_Ht</VendorOption> verwijderen om de tooltip weg te laten.
 2. De externe afbeelding gebruikt een voorbeeld PNG-bestand op een Cyclomedia-server. U kunt de tekst "https://cmt-age.cyclomedia.com/Sun20x20.png" veranderen in het pad naar een kleine afbeelding op uw eigen server. Laat "https://atlas.cyclomedia.com/" voor de URL staan.
 3. Breng verdere wijzigingen aan zoals u wilt en verwijs daarbij naar het Street Smart SLD voorbeelden document als leidraad.
 4. Sla het SLD-bestand op.
 5. Voeg een shapefile toe aan Street Smart via het tabblad Lagen op het dashboard. Kies voor het opmaakmechanisme van de laag "via SLD" en klik vervolgens op de balk SLD-bestand laden om naar de SLD-bestandslocatie te bladeren. Wanneer de laag wordt opgeslagen, worden de instellingen in het SLD-bestand gebruikt om de shapefile weer te geven.

 

Dit kan worden veroorzaakt wanneer het coördinatensysteem van de WFS niet overeenkomt met de SRS-instelling van de Viewer in Street Smart. Controleer het eindpunt van de service om na te gaan welk coördinatensysteem het gebruikt.

Opmerking voor ArcGIS-gebruikers: Om de service in hetzelfde geprojecteerde coördinatensysteem als de brongegevens te houden, publiceert u de laag vanuit ArcMap of ArcGIS Pro vanaf een kaart die het geprojecteerde coördinatensysteem (bijv. State Plane of UTM) gebruikt dat overeenkomt met de gegevens en de Street Smart Viewer SRS-instelling.

Een SLD-bestand kan deze instellingen regelen. Een SLD bestand is een XML bestand met een .xml of .sld extensie. Stappen:

 1. Download het bestand VoorbeeldVoorWFS.sld. Dit voorbeeld is geformatteerd om puntgegevens te symboliseren voor een voorbeeld WFS-laag met groene cirkels.
 2. Open het .sld bestand in een tekstverwerker. Mogelijk moet u het bestandstype in het open-dialoogvenster wijzigen in "Alle bestanden (*.*)" om het SLD-bestand in de lijst te zien. Notepad ++ is een mooie (en gratis) editor voor het werken met XML-bestanden. Notepad ++ geeft de verschillende tags in het bestand een kleurcode om het gemakkelijk leesbaar te maken.
 3. Vervang in het SLD-bestand de twee URL's voor de voorbeelddienst door URL's voor uw WFS-dienst.
 4. Vervang de naam van het kenmerktype PavementMarkings:Point2248 door de naam van het kenmerktype van uw service. Tip: Gebruik GetCapabilities (bijvoorbeeld https://cmt-age.cyclomedia.com/server/services/Hosted/PavementMarkings/MapServer/WFSServer?service=WFS&request=GetCapabilities) op uw service en controleer de FeatureTypeList in de uitvoer om het feature type te vinden.
 5. Wijzig de tekst in het SLD-bestand om uw kenmerken te symboliseren en attributen naar wens weer te geven. Raadpleeg het document Street Smart SLD-voorbeelden en sla het SLD-bestand op.

Als het SLD-bestand klaar is, klikt u op het tabblad Lagen van het Street Smart dashboard op Aangepaste laag toevoegen en kiest u SLD-bestand. Volg de aanwijzingen. Meestal is het nodig om de Cyclomedia proxyserver te gebruiken.

Street Smart Add-in voor ArcGIS Pro

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een ongeldige aanmelding of ontbrekende proxyserverinformatie.

Hoe op te lossen:

 1. Controleer of de aanmelding geldig is. Probeer in te loggen op Street Smart via https://streetsmart.cyclomedia.com. Als u kunt inloggen, is de login geldig. Zo niet, neem dan contact op met een persoon op uw kantoor die een Cyclomedia user manager account heeft of neem contact op met de Cyclomedia service desk.
 2. De Add-in ondersteunt nog geen single sign-on (SSO). Tip: Als u wordt gevraagd om in te loggen bij Microsoft of een ander SSO-systeem nadat u uw e-mailadres hebt ingevoerd om in te loggen bij Street Smart, maakt uw aanmelding gebruik van SSO. Als uw organisatie SSO gebruikt, gebruik dan het wachtwoord dat is opgeslagen in het Cyclomedia account management systeem. Weet u dat wachtwoord niet, vraag dan een persoon binnen uw organisatie met een Cyclomedia User Manager login om uw wachtwoord opnieuw in te stellen of neem contact op met de Cyclomedia servicedesk.
 3. Als de login en het wachtwoord geldig zijn en uw organisatie gebruikt een proxyserver, voer dan de proxy-informatie in op het tabblad Configuratie in de Street Smart-instellingen voordat u de verbinding controleert. Als u niet zeker weet wat u moet invoeren, controleer dan de proxyserverinstellingen in uw webbrowser of neem contact op met uw IT-afdeling.  
 4. Als aan alle bovenstaande voorwaarden is voldaan en u zich nog steeds niet kunt aanmelden, sluit u ArcGIS Pro af. Navigeer in Windows Verkenner naar %appdata%StreetSmartArcGISPro en verwijder de XML-bestanden in die map. Tip: %appdata% is een snelkoppeling naar de map op uw systeem waarin toepassingsgegevens voor Windows worden opgeslagen.
 5. Open ArcGIS Pro en probeer opnieuw in te loggen.
 6. Als u nog steeds niet kunt inloggen, neem dan contact op met de Cyclomedia servicedesk.

 

Gebruik de proxyserverinstellingen van uw webbrowser(s) of neem contact op met uw IT-afdeling.

Street Smart Add-In voor ArcMap

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een ongeldige login, ontbrekende proxyserverinformatie, of door het gebruik van een versie van ArcMap die TLS 1.2 niet ondersteunt. ArcMap versie 10.7 of nieuwer ondersteunen TLS 1.2 automatisch. Voor sommige eerdere versies is een patch nodig.

Problemen oplossen:

 1. Controleer of de aanmelding geldig is. Probeer in te loggen op https://streetsmart.cyclomedia.com. Als u bij Street Smart kunt inloggen, is de aanmelding geldig. Zo niet, neem dan contact op met iemand op uw kantoor die een Cyclomedia user manager account heeft of neem contact op met de Cyclomedia service desk.
 2. De ArcMap Add-in ondersteunt nog geen single sign-on (SSO). Tip: Als u wordt gevraagd om in te loggen bij Microsoft of een ander SSO-systeem nadat u uw e-mailadres hebt ingevoerd om in te loggen bij Street Smart, maakt uw aanmelding gebruik van SSO. Gebruik het wachtwoord dat is opgeslagen in het Cyclomedia account management systeem. Als u dat wachtwoord niet weet, vraag dan een persoon in uw organisatie met een Cyclomedia User Manager login om uw wachtwoord opnieuw in te stellen of neem contact op met de Cyclomedia servicedesk.
 3. Als de login geldig is en uw organisatie gebruikt een proxyserver, voer dan de proxy-informatie in op het tabblad Configuratie in de Street Smart-instellingen voordat u de verbinding test. Als u niet zeker weet wat u moet invoeren, controleer dan de proxyserverinstellingen in uw webbrowser of neem contact op met uw IT-afdeling.
 4. Als de aanmelding geldig is en de proxyserverinformatie, indien nodig, correct is en u nog steeds niet kunt inloggen, controleer dan of uw versie van ArcMap TLS 1.2 ondersteunt zoals hier beschreven.
 5. Als aan alle bovenstaande voorwaarden is voldaan en u kunt nog steeds niet inloggen, sluit ArcMap dan af. Verwijder in Windows Explorer de XML-bestanden in %appdata%StreetSmartArcMap, open ArcMap en probeer opnieuw in te loggen. Tip: %appdata% is een snelkoppeling naar de map op uw systeem waarin toepassingsgegevens voor Windows worden opgeslagen. 
 6. Als u nog steeds niet kunt inloggen, neem dan contact op met de Cyclomedia servicedesk.

Dit probleem kan worden veroorzaakt door onvoldoende RAM, een corrupt ArcMap Normal.mxt-bestand of corrupte instellingenbestanden voor de Street Smart add-in.

Problemen oplossen:

 1. Controleer of uw systeem voldoet aan de systeemvereisten van Esri voor uw versie van ArcMap.
 2. Als uw systeem aan de vereisten voldoet en ArcMap nog steeds vastloopt:

 

 • Navigeer in Windows Verkenner naar %appdata%EsriDesktop10.7\ArcMapTemplates en hernoem Normal.mxt. Tip: %appdata% is een snelkoppeling naar de map op uw systeem waarin toepassingsgegevens voor Windows worden opgeslagen.
 • Voer %appdata%StreetSmartArcMap in Windows Verkenner in om naar de juiste map voor de Street Smart instellingenbestanden te gaan.
 • Verwijder de bestanden in %appdata%\StreetSmartArcMap.


De bestanden op deze locaties worden opnieuw gegenereerd wanneer u ArcMap start en inlogt bij Street Smart. Als het probleem blijft bestaan na controle van voldoende RAM en het verwijderen van de bestanden, neem dan contact op met de Cyclomedia servicedesk.

Gebruik de proxyserverinstellingen van uw webbrowser(s) of neem contact op met uw IT-afdeling.

Dit is een bekend probleem met sommige Windows systemen.

 1. Open met ArcMap open de Windows-instellingen en zoek naar weergave. Wijzig de weergaveschaal (grootte van tekst, toepassingen en andere items) naar 100%.
 2. Open een GeoCyclorama in ArcMap. Als de beeldweergave niet verschuift naar de juiste locatie, sluit en heropen ArcMap.
 3. Zodra het GeoCyclorama correct is uitgelijnd in het viewervenster, herstelt u de instellingen van de Windows-weergaveschaal naar de aanbevolen weergaveschaal. De juiste uitlijning zou behouden moeten blijven.
 4. Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met de Cyclomedia servicedesk.

Street Smart Widget voor ArcGIS

Dit probleem kan optreden wanneer het coördinatensysteem van de feature service niet overeenkomt met het coördinatensysteem dat in de widgetinstellingen is ingesteld. De widget en de feature lagen moeten een geprojecteerd coördinatensysteem zoals State Plane of UTM gebruiken om feature overlays en metingen mogelijk te maken.

Controleer de instelling Ruimtelijke referentie op het REST-eindpunt van de service. Opmerkingen:

 • De door Esri gebruikte ruimtelijke referentienummers zijn niet dezelfde als de door EPSG gebruikte nummers. Gebruik de beschrijving van de ruimtelijke referentie van Esri en EPSG om te bepalen of deze overeenkomt.
 • Als de dienst wordt gehost op ArcGIS Online, kunt u het REST-eindpunt zien door naar het tabblad Overzicht van de artikeldetails te gaan en te klikken op de knop Bekijken naast "URL" in de rechterbenedenhoek van de pagina.


Als de ruimtelijke referentie niet overeenkomt, publiceer de gegevens dan opnieuw. De eenvoudigste methode voor het publiceren in een specifiek coördinatensysteem is het gebruik van ArcGIS Pro of ArcMap.

 1. Begin met de gegevens in een feature class of shapefile in het gewenste coördinatensysteem.
 2. Voeg deze toe aan een lege kaart.
 3. Controleer in de kaarteigenschappen of het coördinatensysteem van de kaart is ingesteld op het coördinatensysteem van de gegevens.
 4. Deel de gegevens naar ArcGIS Online of ArcGIS Server als een feature service.
 5. Voeg de feature layer toe aan de webkaart die u gebruikt met de Street Smart widget voor Web AppBuilder.