Direkt zum Inhalt

Blog | 19 Juli 2023

4 redenen om te kiezen voor Cyclomedia Street Smart en niet voor Google Earth Pro!

1. Actuele data

Cyclomedia Street Smart heeft de gehele openbare ruimte van Nederland haarscherp in beeld. Ieder jaar worden deze beelden landsdekkend geüpdatet waardoor de beelden actueel blijven. Hierdoor vormt de beelddata van Cyclomedia de perfecte basis voor de planning van je werkzaamheden en het inspecteren van de openbare ruimte vanachter je desktop en mobiele telefoon.

Google Earth Pro wint niet standaard ieder jaar landsdekkend nieuwe beelden in. Voor veel toepassingen is deze data te beperkt.

2. Kwaliteit van de beelden

De haarscherpe beeldkwaliteit en geometrische nauwkeurigheid van Cyclomedia Street Smart wordt veel gebruikt door professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid. Het bespaart tijd, geld en zorgt voor veiligheid op locatie.

Google Earth Pro heeft minder geometrische correctheid en lagere beeldkwaliteit dan Cyclomedia's Street Smart. Tevens verstoren wolkenvelden het zicht vanuit de satelliet camera. Deze beperkingen vormen ernstige belemmeringen bij nauwkeurige metingen

3. Meerdere perspectieven

Dankzij geavanceerde opnameapparatuur biedt Cyclomedia Street Smart beelden vanuit verschillende standpunten, inclusief lucht- en waterperspectieven. Aan deze beelden kunnen datalagen worden toegevoegd, zoals bomen, wegmarkeringen en straatverlichting. Dit geeft een exacte digitale kopie van de openbare ruimte met betrouwbare beelddata.

Google Earth Pro biedt slechts beelden vanuit de lucht en straatniveau en biedt beperkte mogelijkheden om datalagen toe te voegen voor contextuele elementen. 

4. Geschikt voor professioneel gebruik

Cyclomedia Street Smart biedt een breed scala aan meetpunten en orthogonale informatie in alle beschikbare data. Metingen zijn gebaseerd op LiDAR technologie en kunnen direct worden uitgevoerd op het haarscherpe beeldmateriaal. Alle metingen kunnen worden opgeslagen en geëxporteerd.

Google Earth Pro biedt slechts de mogelijkheid om afstand, oppervlak en hoogte te meten. De lagere geometrische correctheid vertoont echter aanzienlijke afwijkingen.

Probeer Street Smart nú gratis!

Duizenden professionals maken gebruik van onze Street Smart applicatie. Hoewel Google Street View gratis toegankelijk is voor iedereen, kan het niet commercieel gebruikt worden en mogen de beelden niet worden gedownload. Met Street Smart van Cyclomedia krijg je haarscherpe beelden, nauwkeurige metingen, pandinspecties, rapporten delen, simulaties uitvoeren en betrouwbare datalagen toevoegen voor belangrijke beslissingen.

probeer Street Smart nú gratis