Skip to main content

Blog | 19 July 2023

4 redenen om te kiezen voor Cyclomedia Street Smart en niet voor Google Street View

1. Actuele data

Cyclomedia heeft de gehele openbare ruimte van Nederland haarscherp in beeld. Ieder jaar worden deze beelden geüpdatet waardoor de beelden actueel blijven. Hierdoor vormt de beelddata van Cyclomedia de perfecte basis voor de planning van je werkzaamheden en het inspecteren van openbare ruimte vanachter je desktop.

Google wint niet standaard ieder jaar landsdekkend nieuwe beelden in. Voor veel toepassingen is Google Street View data derhalve te beperkt.

2. Kwaliteit van de beelden

Cyclomedia Street Smart biedt haarscherpe beeldkwaliteit en geometrische nauwkeurigheid. Met behulp van de meest nauwkeurige 360° visualisaties op straatniveau, versterkt door innovatieve AI-gestuurde analyses, levert Cyclomedia bruikbare inzichten. Deze inzichten besparen tijd, geld en zorgen voor veiligheid op locatie.

Google Street View heeft minder geometrische correctheid en lagere beeldkwaliteit dan Cyclomedia's Street Smart. Deze beperking leidt tot vertekening en belemmeringen bij nauwkeurige metingen en derhalve niet geschikt zijn voor velerlei toepassingen.

3. Meerdere perspectieven

Dankzij geavanceerde opnameapparatuur biedt Cyclomedia Street Smart beelden vanuit verschillende standpunten, inclusief lucht- en waterperspectieven. Aan deze beelden kunnen datalagen worden toegevoegd, zoals bomen, wegmarkeringen en straatverlichting. Dit geeft een exacte digitale kopie van de openbare ruimte met betrouwbare beelddata.

Google Street View biedt beelden vanuit de lucht en straatniveau, maar mist de mogelijkheid om datalagen toe te voegen voor contextuele elementen.

4. Geschikt voor professioneel gebruik

Cyclomedia Street Smart is een zakelijke tool waarmee je buiten naar binnen haalt. Het biedt betrouwbare beelddata voor professioneel gebruik, waardoor je slimmer en efficiënter kunt werken. Je kunt de beelden delen in rapporten en offertes, zodat iedereen dezelfde informatie heeft voorafgaand aan locatiewerkzaamheden. Ook biedt Cyclomedia Street Smart een handige app en api interface, geschikt voor het verrijken van bestaande data met Street Smart data.

Google Street View beelden zijn niet landsdekkend actueel. Tevens is het niet mogelijk om context toevoegen aan rapporten of offertes met behulp van datalagen en is het ook niet mogelijk om beelddata te downloaden en/of te delen.

Probeer Street Smart nú gratis!

Duizenden professionals maken gebruik van onze Street Smart applicatie. Hoewel Google Street View gratis toegankelijk is voor iedereen, kan het niet commercieel gebruikt worden en mogen de beelden niet worden gedownload. Met Street Smart van Cyclomedia krijg je haarscherpe beelden, nauwkeurige metingen, pandinspecties, rapporten delen, simulaties uitvoeren en betrouwbare datalagen toevoegen voor belangrijke beslissingen.

probeer Street Smart nú gratis