Skip to main content

Use cases | 30 November 2022

Klantcase: REBO Groep B.V.

 

REBO Groep B.V. hoeft niet de grootste te worden, maar ze willen wel de beste partner zijn voor hun klanten. Daarom komen ze altijd zo goed mogelijk voorbereid op locatie aan, want juist dan kom je professioneel over. Bjorn Zijlstra (vastgoedadviseur bij REBO Groep B.V.) zag dat het op dat vlak nóg beter kon. Door zijn vorige werkgever wist hij hoe waardevol de tool Street Smart van Cyclomedia was. Dat moesten zijn collega’s ook ervaren!

Over REBO Groep B.V.

REBO Groep B.V. is vastgoedspecialist in de breedste zin van het woord. Het familiebedrijf houdt zich bezig met alle disciplines binnen het vastgoed en heeft experts op het gebied van woning-, bedrijfs- en beleggingsmakelaardij, woningverhuur, VvE- en vastgoedmanagement, zorgvastgoed en vastgoedtaxaties.

Met ruim 140 medewerkers en 11 vestigingen door heel Nederland kunnen we stellen dat REBO Groep B.V. een grote speler is. Maar hoe groot ze ook worden: het blijft een familiebedrijf met korte lijnen en een platte structuur.

Voorkennis helpt bij afspraken

Een goede voorbereiding legt de basis voor een succesvol project. En het zorgt ervoor dat klanten een positieve indruk hebben van REBO Groep B.V. Vooral collega’s in de woningmakelaardij, bedrijfsmakelaardij en de technisch managers gaan vaak het veld in voor een advies of waardering van een pand of gebied, waarbij er veel klantcontact is. Eerst deden ze alleen op locatie onderzoek naar een object, om het vervolgens verder uit te werken. Ze waren pas echt goed geïnformeerd nadat ze de klant hadden gesproken.

Zonde, want het verzamelen van informatie kostte op deze manier veel tijd. En met de juiste kennis voorafgaand aan de afspraak komt het REBO-team een stuk professioneler over, want op die manier zijn ze in staat om klantvragen direct te beantwoorden.

Altijd goed voorbereid op pad

Bjorn Zijlstra (REBO Groep B.V.)

Om voortaan nog beter voorbereid op een afspraak te komen, introduceerde Bjorn de demo van Street Smart bij zijn collega’s. Ze waren direct net zo enthousiast als hij. Alle data waarvoor ze eerst onderzoek deden op locatie, stond nu binnen een paar klikken op hun computer. Niemand wist dat dit mogelijk was.

REBO Groep B.V. vroeg Street Smart aan, inclusief cyclorama’s en drie soorten luchtfoto’s, BAG & kadaster informatie, aangevuld met historische beelden van de afgelopen 10-20 jaar. Alle disciplines werken met de tool en zijn verrast door de data die ze eruit halen.

Met up-to-date foto’s meten ze oppervlaktes en verzamelen ze informatie over een object. In welke straat ligt het? Hoe groot is de tuin? En er is er uitgebouwd? Daarnaast kunnen ze met Street Smart terug in de tijd. Door historische en recente beelden naast elkaar te leggen, zien ze wat er is gedaan aan onderhoud en wanneer dit is gebeurd. Inzoomen op de kozijnen en het dak geeft hen een duidelijk beeld van de huidige staat van onderhoud.

Uniek inzicht in kadastrale grenzen

De teams van REBO Bedrijfsmakelaars en REBO Woningmakelaars zijn vooral blij met de veelgebruikte kadastrale functie van de tool. De kadastrale grens (of erfgrens) is de grens tussen twee stukken grond die wordt bepaald door het Kadaster. Bjorn vertelt: “Als we een object verkopen, dan zijn de erfgrenzen duidelijk zichtbaar. Bijvoorbeeld door een hek of schutting.

Op de luchtfoto’s kunnen we de kadastrale grenzen duidelijk projecteren en zien we of deze afwijken van de huidige grenzen. Zonder deze foto’s lukt dat niet, dus dat is echt uniek aan Street Smart.” Als een potentiële koper van een woning vragen heeft over erfgrenzen, dan checken ze die heel gemakkelijk voorafgaand aan de bezichtiging of eventuele aankoop. Hiermee voorkomen ze problemen.

Makkelijker werken en beter voorbereid zijn

Street Smart zorgt er dus voor dat de medewerkers van REBO Groep B.V. makkelijker werken en beter voorbereid zijn. Ze weten vooraf hoe een object erbij staat, waardoor ze niet voor verrassingen komen te staan en professioneler overkomen op de klant. Bovendien gaat samenwerken veel soepeler. Zo nu en dan kijken collega’s samen naar kavels of objecten en dan is de recente informatie vanuit de tool erg handig.

  • Jaarlicentie met 2000 credits, inclusief historische data en Kadaster laag
  • Dagelijks gebruik van de tool
  • Gemiddeld 5 tot 15 panden bekeken per week en panden worden meerdere keren bekeken

Altijd op locatie

Met Street Smart staat de benodigde data binnen een paar klikken op je computer. Hierdoor hoef je niet meer naar de locatie om objecten in te meten. Toch stappen de medewerkers voor vrijwel iedere opdracht nog in de auto. Het is namelijk ook belangrijk om de binnenkant van het object te bekijken en ze kunnen er alleen op locatie goed advies over geven.

En ja, op locatie komt de tool ook van pas. Als klanten vragen hebben, bijvoorbeeld over kadastrale grenzen, dan pakken ze zo de luchtfoto’s erbij op hun iPad. Bjorn: “Je ziet klanten dan heel verbaasd kijken: hoe kom je aan die mooie beelden? Dat levert altijd mooie gesprekken op.”

Zelf Street Smart ervaren?

Gratis testlicentie